Har du noengang lurt på hvorfor du blir litt ekstra yr etter et par glass vin? Du er heldigvis ikke alene, og det er en vitenskapelig forklaring på hvorfor!

 

Når du konsumerer alkohol reduserer du tankeprosessen ved at en del av hjernen kalt cerebral cortex undertrykkes. Det er denne delen hjernen som styrer hukommelse, oppfattelse, språk, oppmerksomhet, og bevissthet. Dette er også hvorfor mange blir mer likegyldig og endrer personlighet når de drikker.

 

Men ikke nok med det, orbitofrontal cortex som er hvor preferanser for seksuell partner, og beslutningstaker styres fra undertrykkes også av alkohol(som kan også forklares hvor «ølbriller» kommer fra).

Så med disse to delene av hjernen i redusert kapasitet sitter man igjen med primære instinkter som  spising, søvn, og sex.

Alkohol stimulerer dopaminproduksjonen, noe som setter i gang de menneskelige instinktene som formering og sex. Dette er grunnen til at man blir kåtere og mer sexfiksert i fylla. Dopamin blir også utløst når man er forelsket og sies å være det nærmeste man kommer naturlig rus, da kroppen reagerer likt på dopamin som kokain.

 

Da har du i hvert fall en liten unnskyldning om du ble med noen hjem i helgen, som du kanskje ikke er like stolt av i dag.

 

mann_og_dame_paa_sengekanten_1

Kilde: forskning.no, Maxim.com

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s