Et glidemiddel bør brukes av forskjellige grunner.

Det å ha behov for et glidemiddel er blitt akseptert i de aller fleste hjem i dag, av både menn og kvinner i alle aldersgrupper. De som ønsker at god sex skal bli enda bedre, har alltid en flaske på lur i nattbordskuffen, eller rett og slett med seg i veska.

 

Mye spiller inn på behovet: At man er gravid eller ammer, har drukket litt lite i løpet av dagen, stress, medisinbruk ved forskjellige sykdommer, operasjoner, menssyklus osv.

 

Olje vs. glid
Mange bruker i dag Babyolje, eller annen olje som et glidemiddel. Dessverre opplever også mange at man får irritasjon i etterkant, enten som soppinfeksjon eller urinveisinfeksjon. Dette har sammenheng med at olje ofte inneholder parfyme, som virker negativt for PH-verdien i underlivet, og generelt er irriterende for slimhinnene. Olje er dessuten sterkere enn mange tror: Visste du at du kan bruke vanlig mandelolje til å fjerne enkelte typer neglelakk?

 

Vi anbefaler heller bruk av glidekrem for all intimbruk, et glidemiddel kan være like deilig og glatt som en massasjeolje om man velger rett produkt.

 

Vannbasert glid
Et vannbasert glidemiddel kan variere i farge, konsistens, smak og lukt. De aller fleste glidemidler er vannbasert, og er trygge å bruke sammen med kondomer og leketøy.

 

Noen vannbaserte glidemidler kan dessverre virke litt klissete, da de inneholder mye Glycerin, eller er tilsatt smak og lukt. Er du veldig sensitiv vil vi anbefale deg å velge et vannbasert glidemiddel som ikke inneholder smak, farge, lukt, eller Glycerin.

 

Silikonbasert glid
Et silikonbasert glidemiddel fungerer på samme måte som et vannbasert et, men man skal være obs på at enkelte leverandører av leketøy, ikke anbefaler det på deres produkter. Før sa man at man ikke kunne bruke silikonglid på leketøy, men leketøy laget av ren silikon, glass, metall og keramikk går helt fint sammen med silikonglid. Kondomer er allerede rullet inn med silikonglid så lateks tåler det helt fint.

 

Silikon er ekstra glatt i konsistensen og er et veldig rent glidemiddel, noe som gjør at veldig mange som er allergiske, tåler silikonbaserte glidemidler. Uten tilsatt fortykningsmiddel får man heller ikke den geleaktige følelsen et vannbasert glidemiddel gir, og det trekker seg heller ikke inn i kroppen. Glid bare deilig til man er ferdig.

 

Kan brukes i vann!
Silikonbasert glidemiddel reagerer ikke når det blir påført rent vann, så man kan fint bruke det under vann! I dusjen eller badekaret; eller kanskje dere tar et nakenbad før høsten setter skikkelig inn?

 

Når du ønsker å fjerne silikongliden er det bare å bruke mild intimsåpe og vann. Men man trenger ikke vaske skjeden da dette skaper irritasjon. Skjeden er selvgående og rengjør seg selv.

 

Anal glid
Ved analsex er det ekstra viktig å tilføre fuktighet, for her produserer man ikke eget sekret. Det vil også være mye deiligere og mindre smertefullt når man tilfører et ordentlig glidemiddel. Et analt glidemiddel er vannbasert, men er laget slik at det holder ekstra lenge.

 

Varmende Glidekrem
Et populært glidemiddel hos oss er varmende glid. Varmende glid er tilsatt mer Glycerin enn vanlige vannbaserte. Effekten av dette er at den varmer når den kommer på huden. Ekstra deilig og pirrende! Forfør partneren din med en sexy intimmassasje, han/hun har sikkert fortjent en pirrende gave denne helgen! Her har du et eksempel på varmende glid.

 

Er du allergisk?
Er du allergisk mot pollen og tar medisiner for det? Da er det stor sjanse for at medisinene du tar tørker ut slimhinnene, også i underlivet. Ikke vær redd for å foreslå å prøve et nytt merke til fastlegen din, dersom dette er et stort problem. Å finne riktig medisin kan være alfa omega for et fantastisk sexliv.

Av Beate Keiserud.

2 comments

  1. Altså: At mandelolje kan fjerne noen typer neglelakk betyr ikke at ikke huden tåler det! Det har rett og slett veldig lite med saken å gjøre.

    Mulig det stiller seg annerledes med slimhinner – det kan jeg ikke nok om – men neglelakken er fremdeles ikke noe argument i så måte.

    Cola løser rust, men vi kan drikke den (OK, da får vi for mye sukker men vi tåler en flaske nå og da helt fint selv om den løser rust!).

    Mandelolje løser neglelakken fordi den er fettrik og litt syrlig, tipper jeg. Og det i seg selv burde vel gå helt bra for oss?!

    1. I denne sammenhengen er det snakk om bruk av olje intimt, og ikke til for eksempel kroppsmassasje. Mandelolje kan brukes på huden, men kan ha uheldige effekter på underlivet. Olje er sterkere enn glidemiddel, og inneholder ofte parfyme. Det er derfor det anbefales å ikke benytte olje intimt – det er som nevnt i artikkelen generelt irriterende for slimhinnene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s